Fotografia de bodegó

El bodegó és un gènere artístic pictòric que va néixer molt abans que s’inventés la fotografia.

 

La primera composició considerada un bodegó va ser una obra del pintor Caravaggio de l’any 1596. Aquest quadre deixa entreveure la importància que el gènere del bodegó tindrà a la pintura barroca de tot Europa.

 

Avui dia, a la pintura s’hi ha unit la fotografia. En essència, la idea de captar la imatge d’una cosa inerta però que conserva intacta la seva bellesa, continua resultant atraient i apetitosa.

Les tècniques que es fan servir per fotografiar bodegons segueixen premisses molt similars a les tècniques pictòriques quant a la distribució dels aliments que formen la composició , la il·luminació i el seu fons .

 

Si busques els millors professionals en fotografia de bodegó, truca o escriu-nos!

 

Consells i idees que hem de tenir en compte a la fotografia de bodegons

 

Ja és clar que un bodegó és, igual en pintura com en fotografia, una composició de diversos objectes inerts, entre els quals sovint solen representar-se fruites i verdures col·locades en cistelles, fruiteres o gerros. Però també formen part d’un bodegó altres objectes com llibres , utensilis de cuina o estris casolans fabricats per la mà humana, que se sumen als altres que associem a la idea d’una cosa més natural, donant a tot el conjunt un cert sentit.

 

Posem-nos en situació. En fotografiar un bodegó, el primer que hem de tenir clar és quin tipus d’objectes hi inclourem.

 

Pregunta pels nostres fotògrafs especialitzats en fotografia de natures mortes.

Perquè el resultat final sigui òptim també has de decidir i escollir amb compte quins objectes, siguin aliments o no, seran els més adequats i atractius.

 

En aquest sentit, podem cercar inspiració en els bodegons més famosos del món de la pintura ia partir d’aquí crear la nostra pròpia combinació .

Cada fotografia de bodegó explica una història i, per tant, hem de pensar molt bé que volem transmetre.

 

La il·luminació

 

Més enllà dels objectes que escollim per a la composició del bodegó de la nostra fotografia, decidir la llum i el cromatisme resulta essencial i sobre això hem de tenir control complet, especialment si la llum escollida és natural i pot canviar d’un segon al següent. La llum artificial es treballa més fàcilment, ja que és estable i aporta un valor indispensable per a un bon resultat final: temps.

 

Pel que fa a la llum natural , depenent de l’hora que escollim per fer la fotografia del bodegó, si meridiana caldrà suavitzar-la mitigant-la amb una cortina o una altra tela de color neutre que filtri la llum i esmorteeixi les ombres.

L’angle d’il·luminació també és fonamental. No és el mateix una llum frontal, que forma imatges planes , que un contrallum , una llum semilateral o un contrapicat . En cada ocasió el resultat final variarà de manera substancial, per la qual cosa ho has de tenir molt en compte.

 

Composició de la imatge

 

Tota imatge que es crea té una intencionalitat i desperta sentiments propers al cor. Per aquesta raó, la disposició del que fotografiarem és molt important, però també ho són els elements que li donen sentit.

fotografía marroquinería

En tot cas, sigui quins siguin els objectes que compondran el bodegó que fotografiem, és fonamental que tinguem en compte que el conjunt ha de guardar equilibri i cuidar molt el pes visual de cada objecte, el poder d’atracció que tenen i si algun predomina per sobre dels altres. Hi influeix la percepció subjectiva de l’espectador.

 

Les imatges molt il·luminades on predominen els tons clars i brillants, s’associen amb la positivitat, l’alegria, la claredat i el sol. Al contrari, els ambients més ombrívols i foscos a la fotografia de bodegó aporten sentiments de recolliment i fins i tot de misteri com més tènue sigui la llum.

 

L’objecte o objectes a representar

 

Són els protagonistes de la feina i la raó per dur-ho a terme.

 

Més enllà dels objectes concrets, la disposició de les composicions és una mica de summa importància. També tot allò immaterial que les acompanya, com ara la combinació de colors i el focus de la visió de l’espectador.

Pel que fa a la fotografia de bodegó, qualsevol element natural o artificial servirà per crear una composició atractiva. La combinació d’objectes amb diferents tonalitats, textures i materials sol ser molt enriquidora i aporta resultats finals sorprenents.

 

El fons

 

És l’element que arrodoneix la idea de la fotografia. D’acord amb els objectes que formen el teu bodegó i el que volem transmetre, podem utilitzar un fons acord, ja sigui una tela que combini bé, un fons fosc, una paret blanca, qualsevol estructura que faci ressaltar la composició i no desmereixi el conjunt.

 

Tinguem en compte que una part de la il·luminació se la emportarà el fons i serà aquest qui rebot la llum aportant el sentiment o la idea que desitges que l’espectador experimenti.

La fotografia de bodegó és una disciplina agraïda ja que es pot plantejar amb calma i permet treballar-la sense pressa, experimentant i aprenent a parts iguals.

 

Demana pressupost sense compromís, contacta ara!

 

Nosaltres som experts en fotografia de bodegó i podem donar-te un cop de mà. Posa’t en contacte amb nosaltres, et sorprendrem.